Videospeler inladen...

Hilde Crevits (CD&V) wordt de uitdager van Bart De Wever (N-VA)

CD&V schuift huidig Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits naar voren als kandidaat om Vlaams minister-president te worden. Dat verneemt onze redactie uit goede bron. Haar kandidatuur zal zondag officieel voorgelegd worden aan de militanten. Crevits komt zo tegenover Bart De Wever te staan, die kandidaat-minister-president voor de N-VA is.

Crevits is momenteel de populairste politica van Vlaanderen, bleek deze week nog uit de politieke barometer van VRT en De Standaard. In de populariteitspoll stond ze op de derde plaats, na Bart De Wever en Theo Francken van N-VA.

Haar partij CD&V zal haar dus uitspelen als het boegbeeld voor de Vlaamse verkiezingen van 26 mei. Eerder was Crevits al aangeduid als lijsttrekker van de West-Vlaamse CD&V-lijst voor de Vlaamse verkiezingen. Momenteel is ze minister van Onderwijs en viceminister-president van de Vlaamse regering.

Crevits wordt dus een van de uitdagers van Bart De Wever. Hij is de kandidaat-minister-president voor de N-VA. Huidig minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is geen kandidaat meer bij de Vlaamse verkiezingen. Hij staat op een Europese lijst.

De andere partijen hebben nog geen echt boegbeeld naar voren geschoven als kandidaat-minister-president. Normaal gezien levert de grootste partij in de Vlaamse regering de minister-president. Wie het wordt, hangt dus niet alleen van de verkiezingen af, maar ook van de onderhandelingen erna. Als Crevits het wordt, dan zal ze de eerste vrouwelijke minister-president van Vlaanderen zijn.

Deze verkiezingsaffiche van Crevits verschijnt sinds enkele weken langs West-Vlaamse wegen.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder de reportage van "Terzake":

Videospeler inladen...

Meest gelezen