Videospeler inladen...

Koning en kroonprinses op stap: Filip trekt naar de brandweer en Elisabeth vraagt waar de brandweervrouwen zitten 

Toch wel een verrassing vanochtend in de kazerne van de brandweer van Brussel. Koning Filip bracht een aangekondigd bezoek maar nam onverwacht zijn oudste dochter mee. Een nieuwsgierige kroonprinses Elisabeth (17) stelde honderduit vragen en ging ook zelf aan de slag met brandweerslang en knelverband.

Zó kwam het koninklijke duo vanochtend binnen bij het opleidingscentrum van de Brusselse brandweer (foto boven). Koning Filip zoals vaak uitgedost in maatpak, prinses Elisabeth relax in comfortabele, eigentijdse blauwe jeans en op witte sneakers. Zij kon erbij zijn, omdat het momenteel paasvakantie is in het Atlantic College in Wales waar ze school loopt. Volgende week reist ze terug.

Zijn er hier ook veel vrouwen?

Beiden namen uitgebreid de tijd om te praten met de brandweerlui. "Zijn er ook veel vrouwen die brandweerman zijn", was een van de vragen van de kroonprinses. Ook polste ze hoe de hulpverleners vorige week de verwoestende brand van de Notre-Dame in Parijs hadden beleefd.

Tot slot stak Elisabeth zelf de handen uit de mouwen onder het goedkeurende oog van een zichtbaar fiere Filip: ze leerde een brandweerslang (onder druk) richten om een brandje te blussen en legde een knelverband aan bij een "gewonde" man. De laatste keer dat we de kroonprinses zagen bij een officiële activiteit was bij het traditionele kerstconcert van december. 

Bekijk hier het bezoek van de koning en kroonprinses aan de brandweer:

Videospeler inladen...

Meest gelezen