Loop je zondag mee tijdens de 10 Miles? Zo geraak je vlot ter plaatse

Ongeveer 40.000 mensen lopen zondag mee tijdens de 10 Miles en de Marathon in Antwerpen. De stad raadt aan om het openbaar vervoer of de fiets te gebruiken naar het evenement. Als je met de auto komt, parkeer je je best op een P&R parking aan de rand van de stad.

De openbare vervoersmaatschappij De Lijn raadt aan om de tram te nemen: "Veel buslijnen worden omgeleid omwille van het parcours. We zetten 22 extra tramstellen in op de lijnen 3, 5 en 9 die naar Linkeroever rijden. Daardoor kunnen er 7.000 extra reizigers  per uur de tram gebruiken.  Je zal tussen 16u-20u niet kunnen in-of-uitstappen in premetrostation Groenplaats, omdat het premetrostation maar één toegang heeft om in-en-uit te stappen en het ook een klein perron heeft. Voor de veiligheid en de doorstroming van het tramverkeer kiezen we ervoor om dat station enkele uren af te sluiten. Je kan het station Meir gebruiken als je van Linkeroever komt of er naar toe wil", zegt Tom Van Der Vreken van De Lijn.

Vanaf vanavond takelen

De Antwerpse politie zal vanaf vanavond auto's wegtakelen die fout geparkeerd staan. In verschillende straten in Hoboken, Wilrijk, Berchem, Borgerhout, Deurne, Linkeroever en de binnenstad kan je wagen getakeld worden. "Het is heel belangrijk om de parkeerborden goed te bekijken. Je kan er alle informatie vinden. Op onze website kan je alle straten vinden waar je goed moet opletten. Wie zijn wagen laat staan op een plek waar we takelen, riskeert een boete en moet opdraaien voor alle takelkosten", aldus Willem Migom van de Antwerpse politie. 

Alle informatie over de mobiliteit kan je hier nalezen

Meest gelezen