Regisseur John Singleton na zware beroerte in coma

De Amerikaanse filmproducent en regisseur John Singleton ligt in coma na een zware beroerte. Sheila Ward, de moeder van de filmmaker, heeft bij een rechtbank in Los Angeles de tijdelijke voogdij aangevraagd om de belangen van haar zoon te behartigen.

Volgens zijn moeder heeft de 51-jarige regisseur vorige week een zware beroerte gehad en kan hij sindsdien niet meer voor zichzelf zorgen.

Singleton is vooral bekend voor zijn debuutfilm "Boyz N The Hood" uit 1991, over het leven in de zwarte wijken van Los Angeles, die hij zelf schreef en regisseerde. Hij sleepte er twee Oscarnominaties voor in de wacht, die voor Beste Regisseur en Beste Scenario. Singleton was de jongste filmmaker en eerste Afro-Amerikaanse filmmaker die genomineerd werd voor die prijzen.

Hij regisseerde daarnaast onder meer "Poetic Justice", "Shaft" en "2 Fast 2 Furious".

Meest gelezen