Belga

Regisseur Stijn Coninx: "Er is darmkanker bij mij vastgesteld"

Film- en tv-regisseur Stijn Coninx (62) laat in een mededeling weten dat er bij hem darmkanker is vastgesteld. Hij geeft de regie van de nieuwe Ketnet-reeks "Dag Sinterklaas" door aan zijn collega Frank Van Passel. Stijn Coninx is de regisseur van films als "Daens", "Marina" en "Niet schieten".

Stijn Coninx, regisseur van films als "Daens", "Koko Flanel", "Marina" en "Niet schieten" heeft de volgende mededeling verspreid: "Net in de week van 30 jaar "Kom op tegen Kanker" is er darmkanker bij mij vastgesteld. Ik ben er me altijd bewust van geweest hoe belangrijk deze actie is, hoeveel families reeds, samen met de artsen tegen deze ziekte hebben gevochten."

"Sinterklaas en Zwarte Piet heb ik even in de steek gelaten. De ploeg van de nieuwe Ketnet-reeks "Dag Sinterklaas" is ondertussen in goede en vrolijke handen van mijn vriend en collega-regisseur Frank Van Passel. Samen met mijn gezin wens ik nu in alle sereniteit en met het volste vertrouwen in de artsen en de wetenschap onze strijd aan te gaan.”

De VRT, Ketnet en producent Sylvester van de nieuwe reeks laten weten dat ze erg meeleven met Stijn Coninx en zijn familie: "We wensen hen heel veel sterkte en hopen op een spoedige genezing. De ploeg van "Dag Sinterklaas" laat bovendien weten dat voor hen Stijn er in gedachten bij is bij het filmen."

© VRT - Geert Van Hoeymissen

Meest gelezen