Schadevergoedingen voor fruittelers sneller uitbetaald

De Vlaamse overheid gaat de schadevergoedingen voor de fruittelers na de vorst van vorig jaar versneld uitbetalen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) vanmiddag bekendgemaakt tijdens een bezoek aan Sint-Truiden.

De minister wil de fruitboeren zo wat meer financiële ademruimte geven. Ook de aanvraag voor subsidies voor investeringen door fruitboeren zullen versneld behandeld worden. En Vlaanderen gaat ook een nieuwe campagne lanceren om appels en peren uit eigen streek te promoten. 

Moeilijke tijden

Begin deze week heeft federaal minister van Landbouw Ducarme de appel- en perenteelt erkend als sector in crisis. De fruitsector heeft het al een aantal jaren bijzonder moeilijk door de Ruslandboycot en de vorst-, storm- en droogteschade van de voorbije jaren.

Meest gelezen