Videospeler inladen...

Emotionele oproep vader vermoorde Daniël: "Ik vraag de autoriteiten om geen genade te verlenen aan de schuldigen"

De vader van Daniël, het 9-jarig jongetje dat vermoord werd teruggevonden in het asielcentrum van Broechem, getuigt bij VRT NWS emotioneel over zijn zoon. "Ik vraag aan de autoriteiten om geen genade te verlenen aan de schuldigen."

Woensdagmiddag werd de 9-jarige Daniël dood teruggevonden in een gracht van het asielcentrum van Broechem waar hij samen met zijn moeder verbleef. Zijn vader is op dat ogenblik enkele duizenden kilometers hier vandaan, in Libanon. Daar verneemt hij dat zijn zoontje dood is. 

In een emotionele reactie getuigt hij nu bij VRT NWS. Over de reis die zijn zoontje samen met zijn ex-vrouw afgelegd heeft: van Libanon over Turkije naar Spanje. En van daaruit zijn ze uiteindelijk per taxi richting België vertrokken. Hij ontkent in alle talen dat ze nog geld moesten aan mensensmokkelaars, iets wat de afgelopen dagen in de media circuleerde: "Er is geen schuld. Ze betaalden 10.000 dollar per persoon. Daarna heeft niemand me gecontacteerd over geld. Al vijf maanden verblijven ze in België, niemand heeft me extra geld gevraagd. Helemaal niemand."

De grote vraag, ook voor hem, blijft: waarom. "Waarom ze Daniël vermoord hebben, weet ik niet. Of mijn zoon de rekening van iemand anders heeft betaald, weet ik ook niet." 

Waarom ze Daniël vermoord hebben, weet ik niet

Mahmoud El Alali - vader Daniël

Tot op dit moment heeft hij nog geen contact gehad met de Belgische politie, maar hij doet wel een oproep aan ons land: "Ik vraag aan de autoriteiten om geen genade te verlenen aan de schuldigen. We vertrouwen hen, de politie en de media."

Het gesprek eindigt beklijvend: "Ik ben erg moe. Ik weet niet wat ik moet doen."

Ik ben erg moe. Ik weet niet wat ik moet doen

Mahmoud El Alali - vader Daniël

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen