Advocaat voorzitter Waasland-Beveren: "Hij kreeg aanbod van makelaar Veljkovic, maar heeft het afgewezen"

In het onderzoek naar het grote voetbalschandaal in ons land heeft de voorzitter van Waasland­-Beveren toegegeven dat hij benaderd is door spelersmakelaar Dejan Veljkovic. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Veljkovic zou aan voorzitter Dirk Huyck gevraagd hebben om de wedstrijd tussen Mechelen en Waasland-Beveren te beïnvloeden.

In een verhoor door de onderzoeksrechter heeft Dirk Huyck, de voorzitter van Waasland­-Beveren, gezegd dat hij benaderd is door spelersmakelaar Dejan Veljkovic. Met welke vraag? Om de wedstrijd KV Mechelen-Waasland-Beveren te beïnvloeden, in ruil voor een grote som geld. 

"Het aanbod is er geweest, maar voorzitter Dirk Huyck heeft het afgewezen", bevestigt de advocaat van Huyck, John Maes. "De beïnvloedings­pogingen van KV Mechelen hebben tot niets geleid. De match is niet vervalst."

Volgens het reglement van de voetbalbond kan ook iedereen die een poging tot beïnvloeding niet meldt, gestraft worden. "Dat die meldingsplicht bestaat, wist Huyck niet", zegt zijn advocaat. Het onderzoek van het federaal parket gaat over matchfixing en witwaspraktijken. 

Deze week maakte de voetbalbond bekend dat Waasland-Beveren degradatie naar 1B en een aftrek van zes punten riskeert "wegens daden van competitievervalsing". KV Mechelen riskeert voor dezelfde feiten niet-promotie naar 1A, een puntenaftrek van 12 punten en uitsluiting van Belgische en Europese bekers.

Meest gelezen