Videospeler inladen...

Dode en drie gewonden bij schietpartij in synagoge in Californië

Bij een schietpartij in een synagoge in de buurt van San Diego, in de Amerikaanse deelstaat Californië, zijn een dode en drie gewonden gevallen. Dat melden de lokale autoriteiten. De schietpartij vond plaats exact zes maanden na die in Pittsburgh.

De politie kreeg rond 11.30 uur plaatselijke tijd - 20.30 uur Belgische tijd - een oproep binnen over de schietpartij in het joodse gebedshuis Chabad in Poway. De rabbi van de synagoge zou een van de gewonden zijn. Hij kreeg een kogel in de hand.

Ondertussen is er een verdachte opgepakt. Het gaat om een 19-jarige blanke jongeman die met een halfautomatisch geweer in de synagoge was beginnen te schieten. Over zijn motief is nog niets bekend. Volgens de politie had hij geen strafblad. 

Bekijk hier fragmenten van de persconferentie door de politie van San Diego tegenover de synagoge:

Videospeler inladen...

Volgens de burgemeester werd inmiddels politieversterking voorzien rond andere religieuze plaatsen in Poway.

Het incident valt samen met de laatste dag van Pesach, het joods voorjaarsfeest waarmee de Exodus uit Egypte wordt herdacht. Exact zes maanden geleden was er een schietpartij in de synagoge van Pittsburgh in de deelstaat Pennsylvania. Daarbij kwamen elf mensen om het leven. Het was de meest dodelijke aanslag tegen de joden in de Verenigde Staten. 

Meest gelezen