Spaghettislag ten voordele van Kom op tegen Kanker getroffen door besmet gehakt

De Mechelse vzw Prinses Harte kookte en verdeelde gisteren en vandaag 420 liter verse spaghettisaus, ten voordele van Kom op tegen Kanker. Maar het noodlot sloeg toe: er werd met gehakt gekookt dat vandaag door Colruyt wordt teruggeroepen, omdat het mogelijk bacterieel besmet is.

Vierhondertwintig potten van een liter werden gisteren en vandaag gevuld met verse spaghettisaus in een grootkeuken in Muizen, bij Mechelen. Vrijwilligers van de vzw Prinses Harte bereidden en verkochten de saus ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zo'n 250 klanten kochten een of meerdere potten. Zij worden nu opgeroepen om die weg te gooien, omdat er mogelijk besmet gehakt inzit.

Winkelketen Colruyt roept vandaag namelijk een hele reeks vleesproducten terug, omdat ze mogelijk besmet zijn met de bacterie E.coli STEC. Het gaat om gebakken rosbief, vers rundvlees én bereidingen op basis van gemalen rundsvlees. Ook rundergehakt dus.

De organisatie Prinses Harte zocht in het afval naar de lege verpakkingen van het gehakt dat verwerkt was in de spaghettisaus en controleerde de serienummers, productie- en vervaldata. Het gehakt bleek helaas wel degelijk tot de verdachte categorie van vleeswaren te behoren.

Alle mensen die de spaghettisaus-voor-het-goede-doel aankochten krijgen nu een e-mail, met de vraag om de potten weg te gooien. Hoewel sommigen de verse saus al opgegeten hebben. Ook via Facebook worden klanten verwittigd. Wie de saus kocht, zal worden terugbetaald.

Colruyt, betaal het startgeld van onze Kom op tegen Kanker-fietsploeg terug

Maar de vzw Prinses Harte is wel van plan om schadevergoeding te eisen van Colruyt. "Zelfs meer dan de kostprijs van het gehakt," hoopt Johan Muyldermans, "misschien kan Colruyt het startgeld van onze fietsploeg betalen die 1000 kilometer gaat rijden voor Kom op tegen Kanker." Veel mensen hebben zich vrijwillig ingezet voor de actie en hadden zelfs vrijaf genomen om mee te helpen. "Dit wil je als organisatie niet meemaken bij je eetfestijn."

Vzw Prinses Harte verdeelt prinsessen- en ridderpakketten bij kinderen die aan kanker lijden en langdurig in het ziekenhuis moeten verblijven. De organisatie heeft ook een wielerteam dat 1000 kilometer fietst ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Meest gelezen