Videospeler inladen...

Vijftien doden in Sri Lanka bij inval politie: vermoedelijk zowel burgers als verdachten bij doden

In het oosten van Sri Lanka zijn zeker vijftien doden gevallen bij het onderzoek naar de dodelijke aanslagen op Pasen. De politie wilde een huis binnenvallen, maar er ontstond een vuurgevecht. Onder de doden bevinden zich zowel vermoedelijke verdachten van de aanslagen als gewone burgers. 

Vorige week werd Sri Lanka getroffen door een reeks aanslagen op kerken en hotels. Daarbij vielen zeker 250 doden en een hele reeks gewonden.

Het onderzoek naar de aanslagen loopt nog volop. Afgelopen nacht wilde de politie een huis binnenvallen in het oosten van het land, in de stad Sainthamaruthu. In die buurt woonde de vermoedelijke leider van de zelfmoordaanslagen. De politie had een tip gekregen dat in dat huis  medeplichtigen van de aanslagen verbleven. 

Toen de politie het huis had omsingeld, werd ze van binnenuit beschoten. Er ontstond een vuurgevecht en drie verdachten bliezen zichzelf op. Vanmorgen vond de politie vijftien doden in en rond de woning, onder wie zes kinderen. Nog een vrouw en een kind zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie gaf beelden vrij van het betreden van de woning na de ontploffing en het vuurgevecht, die u hier kan bekijken (lees verder na de video):

Videospeler inladen...

IS-signatuur

De raid volgde op een andere zoektocht in dezelfde buurt. Daar trof de politie in een huis een grote hoeveelheid wapens en explosieven aan, onder meer 500 dynamietstaven en metalen ballen. Er lagen ook vlaggen en uniformen van IS, zegt de politie. De overheid waarschuwt intussen voor nog meer aanslagen. 

De aartsbisschop van Colombo zegt dat hij een gelekt veiligheidsdocument heeft gezien waarin gewaarschuwd wordt voor nog meer aanslagen. Hij heeft beslist om morgen geen kerkdiensten te laten doorgaan uit voorzorg. De aartsbisschop voelt zich verraden nadat was gebleken dat de regering van Sri Lanka niet op tijd had gewaarschuwd voor de bomaanslagen op Pasen, die 250 mensen het leven heeft gekost. 

Meest gelezen