Bejaarde vrouw komt om bij woningbrand in Begijnendijk 

Bij een woningbrand in Begijnendijk, Vlaams-Brabant, is een vrouw van 83 jaar om het leven gekomen. Dat meldt de brandweer en bevestigd burgemeester Bert Ceulemans. 

In de Sleutelbaan in het Vlaams-Brabantse Begijnendijk is rond halftien vanmorgen een woningbrand uitgebroken. Daarbij is één dode gevallen. Het gaat om een vrouw van 83. De vrouw zou bedlegerig geweest zijn, en werd in de keuken van de woning teruggevonden. Haar twee zonen, waarvan één bij haar inwoonde, werden afgevoerd naar het ziekenhuis in Leuven omdat ze veel rook hadden ingeademd. 

"Er was blijkbaar een brand in de keuken. Op dit ogenblik is het nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand was. Het parket komt dadelijk ter plaatse", zegt burgemeester Bert Ceulemans. Mogelijk gaat het om een peuk die vuur vatte. De brandweer kreeg de brand snel onder controle, maar de woning wordt wel onbewoonbaar verklaard. "We gaan op zoek naar een noodwoning voor de slachtoffers", zegt de burgemeester. 

Meest gelezen