Colruyt excuseert zich bij vzw die meer dan 400 liter spaghettisaus voor Kom op Tegen Kanker verloren zag gaan

Colruyt heeft zich geëxcuseerd bij vzw Prinses Harte, die meer dan 400 liter spaghettisaus ten voordele van Kom op Tegen Kanker verloren zag gaan omdat het gebruikte gehakt - van Colruyt - mogelijk besmet was met de E.coli-bacterie. "Onze directie heeft contact opgenomen met de organisatie en samen met hen gaan we de volgende stappen bekijken", klinkt het bij Colruyt.

Maar liefst 420 liter spaghettisaus had de Mechelse vzw Prinses Harte gemaakt en verkocht ten voordele van Kom op Tegen Kanker. Maar de saus werd gemaakt met gehakt van de Colruyt en nét dat gehakt werd teruggeroepen omdat er mogelijk een besmetting is met E-coli-bacterie. 

De organisatie kon dan ook niet anders dan alle kopers verwittigen met de vraag om hun pot saus weg te gooien. Wie de saus kocht, zal ook terugbetaald worden. De vzw wil wel een schadevergoeding van Colruyt. "Misschien kan Colruyt het startgeld van onze fietsploeg betalen die 1000 kilometer gaat rijden voor Kom op tegen Kanker", klonk het gisteren bij de vzw.

Colruyt heeft zich nu geëxcuseerd bij de vzw. "We betreuren dat dit gebeurd is", klinkt het in een persbericht. "Onze directie heeft contact opgenomen met de vzw Prinses Harte en samen met hen gaan we de volgende stappen bekijken."

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Colruyt heeft ook meer uitleg gegeven over de terugroepactie. "Het overgrote deel van ons rundsvlees is niet betrokken", benadrukt de supermarkt. "De besmetting is in een klein deel van de levering van onze leverancier ontdekt. Om geen risico's te nemen en contaminatie uit te sluiten, hebben we beslist om alle stukken vlees die op hetzelfde moment zijn versneden, terug te roepen."

Meest gelezen