Video player inladen...

De Wever (N-VA) positief over Crevits (CD&V) als kandidaat-minister-president: "Goede keuze, zeer bekwame politica"

Bart De Wever, de kandidaat-minister-president voor N-VA, is positief over Hilde Crevits, die door CD&V naar voren wordt geschoven als kandidaat voor haar partij. "Het is een zeer bekwame politica, de beste van het pak."

CD&V zal straks op het partijcongres Hilde Crevits - de huidige Vlaamse minister van Onderwijs - officieel naar voren schuiven als kandidaat om Vlaams minister-president te worden. Daarmee wordt zij een van de uitdagers van Bart De Wever, die zich eerder al openlijk als kandidaat opwierp. 

"Dit is een goede keuze van CD&V", reageert De Wever vanochtend in de marge van de 10 miles in Antwerpen. "Ze is een zeer bekwame politica, de beste van het pak. Of ze een goede minister-president zou zijn? Als ik het niet ben, dan wel", lacht hij. 

Minister in een regering onder minister-president Crevits? Kiezer zal oordelen, maar ik denk het niet

En zou De Wever het zien zitten om minister te worden in een regering-Crevits? Hij twijfelt even. "Dat zijn van die hypothetische vragen. De kiezer zal daarover oordelen, maar ik denk het niet."

Bekijk hieronder de reactie van Bart De Wever: 

Video player inladen...

De andere partijen hebben nog geen echt boegbeeld naar voren geschoven als kandidaat-minister-president. Normaal gezien levert de grootste partij in de Vlaamse regering de minister-president. Wie het wordt, hangt dus niet alleen van de verkiezingen af, maar ook van de onderhandelingen erna. Als Crevits het wordt, dan zal ze de eerste vrouwelijke minister-president van Vlaanderen zijn.

Meest gelezen