2019 Gary Hershorn

The New York Times biedt excuses aan na anti-semitische cartoon met president Trump en premier Netanyahu

De Amerikaanse krant The New York Times heeft in haar internationale editie verontschuldigingen aangeboden voor een cartoon die eerder deze week verscheen. Daarop is Amerikaans president Donald Trump te zien die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aan de (honden)leiband houdt. Het leverde de krant kritiek op.

(lees voort onder de cartoon)

"Een politieke cartoon bevatte anti-semitische (vijandig tegenover Joden, red.) clichés. De afbeelding was beledigend en het was een vergissing om dit te publiceren", stelt The New York Times. Antisemieten vergelijken Joden soms met honden en varkens. Netanyahu draagt op de cartoon de Joodse davidster en Trump wordt afgebeeld met keppeltje en zonnebril, alsof hij blind is. De American Jewish Committee, een Joodse belangenvereniging, laat op Twitter weten de excuses evenwel niét te aanvaarden.

Meest gelezen