Hilde Crevits nu officieel kandidaat-minister-president voor CD&V: "Ik wil alle positieve krachten bundelen"

Hilde Crevits (CD&V), nu nog Vlaams minister van Onderwijs, is nu ook officieel kandidaat om de volgende minister-president te worden. "Ik wil alle positieve krachten bundelen", vertelt ze in een eerste reactie aan VRT NWS. 

Vrijdag raakte al bekend dat CD&V Hilde Crevits naar voren schuift als kandidaat-minister-president. Maar vandaag werd haar kandidatuur nog voorgelegd aan de partijmilitanten op een congres. En nu is het officieel: ze wordt de rechtstreekse uitdager van Bart De Wever, die kandidaat is voor N-VA. Hij is alvast positief over Crevits als kandidaat: "Het is een zeer bekwame politica, de beste van het pak", vertelde hij. 

"Van Limburg tot West-Vlaanderen, over Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Brussel en ook Antwerpen. Van dat Vlaanderen wil ik jullie stem zijn", zo sprak ze op dat congres.

"Ik hoop om een alternatief te zijn"

In een eerste reactie aan VRT NWS benadrukt Crevits dat ze "alle positieve krachten wil bundelen". "Met veel respect voor het middenveld, het sociaal overleg, de onderhandeling. Ik wil ook veel aandacht hebben voor de meest kwetsbaren, bijvoorbeeld 1.500 euro pensioen garanderen voor iedereen."

"Ik hoop om een alternatief te zijn om dan na de verkiezingen een sterk regeerakkoord te onderhandelen waar de CD&V-stempel opstaat."

Ik hoop om een alternatief te zijn om dan na de verkiezingen een sterk regeerakkoord te onderhandelen waar de CD&V-stempel opstaat

Hilde Crevits

Nu ze de rechtstreekse uitdager is van De Wever blikt Crevits ook terug op de vijf jaar dat ze minister was in de regering-Bourgeois (N-VA). "We hebben in Vlaanderen goed samengewerkt met N-VA. Nu is het een sportieve strijd, straks zijn het verkiezingen, waar er inhoudelijke verschilpunten zijn tussen de partijen. Nadien zullen we kijken wie met wie een regering kan vormen. Ik ga mijn uiterste best doen om voor mijn partij zo veel mogelijk stemmen binnen te halen."

Ze zegt alvast geen "nee", tegen niemand. 

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen