Copyright by MaxPixel

1 op de 9 Belgische kinderen groeit op in gezin waar ouders niet werken

Volgens nieuwe cijfers van het statistiekbureau Eurostat, groeit 11,8 procent van de Belgische kinderen op in een gezin waar niemand werkt. Dat schrijft De Morgen. België zet daarmee het hoogste cijfer neer van de Europese Unie.

Op de tabel die Eurostat vorige week heeft gepubliceerd, staat ons land op de hoogste plaats. Ook in Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk leeft meer dan 11 procent van de kinderen in gezinnen zonder arbeidsinkomen, in Bulgarije is dat net geen 11 procent. Het Europese gemiddelde bedraagt 9,4 procent. 

De landen die nu net iets beter scoren dan België, deden het een paar jaar geleden nog een pak slechter dan ons land. Bulgarije had in 2013 ruim 16 procent kinderen die opgroeiden in een gezin zonder arbeidsinkomen. In Ierland was dat bijna 18 procent. Die landen zijn er dus in geslaagd om België bij te benen en zelfs voorbij te steken. In ons land daalde het cijfer in vijf jaar met 1 procent.

Armoede-experts wijzen erop dat opgroeien in een gezin waar niet gewerkt wordt, een serieus armoederisico inhoudt voor kinderen. 80 procent van hen dreigt in armoede te leven.

Meest gelezen