Danny Verbiest: "Ik denk eraan om Samson ook te laten stoppen"

Danny Verbiest (73), de geestelijke vader van Samson, denkt eraan om hem - net als Gert - binnenkort te laten stoppen. Dat zegt Verbiest in de nostalgische podcast "Akkerdjie". Gert Verhulst zelf kondigde begin april aan dat hij in 2020 ophoudt met "Gert & Samson".

"Ik heb al verschillende voorstellen over de toekomst van Samson gekregen, maar ik vind ze niet goed", vertelt Verbiest. De bedenker van Samson verkocht zo'n vijftien jaar geleden zijn aandeel in "Studio 100", maar is nog steeds voor de helft eigenaar van het merk "Samson & Gert". Een waardige vervanger voor Gert vinden, wordt volgens hem heel moeilijk.

"Ik denk eraan om Samson ook te laten stoppen, ja. Als we er verder over nadenken, zal dat waarschijnlijk ook de enige mogelijke oplossing zijn. Wat we ook gaan proberen, het wordt sowieso een risico. Het slechter doen dan vroeger of ter plaatse blijven trappelen, willen we niet, en beter doen wordt heel erg moeilijk. Misschien is dat zelfs onmogelijk."

Goede beslissing

In de podcast Akkerdjie spreekt Verbiest vol lof over Gert Verhulst en zijn beslissing om ermee op te houden. "In zijn plaats had ik net hetzelfde gedaan. Hij heeft nu een publiek aangeboord waar hij nog veel langer mee kan werken dan met kinderen. Ik geef hem zeker geen ongelijk." Een paar weken voor het nieuws bekendgemaakt werd, belde Hans Bourlon Verbiest op om hem op de hoogte te brengen.

"Ze hebben mij geen toestemming gevraagd, maar dat moet ook helemaal niet. Enkel als ik het echt niet eens ben met een beslissing over Samson, heb ik vetorecht. We hadden er vooraf niet over gesproken, maar ik voelde meteen waar Hans naartoe wou toen hij me belde. Ik vond het meteen een goede beslissing van Gert om met "Samson & Gert" te stoppen."

De volledige "Akkerdjie"-podcast kan je hieronder beluisteren:

Meest gelezen