Duikers halen 100 kilogram afval uit Ekerse Putten

In het district Ekeren hebben een team duikers maar liefst 100 kilogram afval uit de Ekerse Putten gehaald. "Je houdt niet voor mogelijk wat we allemaal hebben gevonden."

In de Ekerse Putten wordt regelmatig gedoken en geroeid. Het is een van de mooiste zoetwaterbiotopen van Vlaanderen, maar door de ligging - net naast de haven - is het ook een interessante plek voor sluikstorters. Daarom ruimt een team van duikers een keer per jaar de putten op.

"Dat is door de bijzondere biodiversiteit dan ook belangrijk", zegt Rudi Baert, van de Antwerpse Wateronderzoekers AVOS. "En we hebben dit jaar heel wat bovengehaald: glas, vezelplaten, een raamkozijn ... Hoe ze het erin krijgen, Joost mag het weten. Daarnaast is er ook heel wat gewoon zwerfvuil dat in de putten waait: plastic, blikjes ..."

Meest gelezen