Elektrische fiets zet woning in Diepenbeek in lichterlaaie

In Diepenbeek heeft er maandagavond een zware brand gewoed in een woning. Een elektrische fiets die net aan het opladen was, is de oorzaak.

De woning aan de Jeugdstraat is onbewoonbaar. De verdieping onder het dak is volledig verwoest, de rest van de woning heeft zware rook- en waterschade. Gewonden vielen er gelukkig niet.  De brand ontstond toen de bewoner zijn fiets wilde opladen.  "De batterij vatte onmiddellijk vuur en dat verspreidde zich zeer snel", zegt Marc Thijs van de brandweerzone Zuid-West Limburg. Buurtbewoners probeerden nog te blussen met hun tuinslang. Bij aankomst van de brandweer stond het dak echter al in lichterlaaie.

Gebruik degelijk materiaal

Volgens Marc Thijs kan er niet genoeg gewaarschuwd worden voor zulke branden. "Het is belangrijk dat mensen degelijk materiaal aankopen. Erg goedkope elektrische fietsen kunnen een gevaar vormen. Bovendien moet men batterijen opladen met de bijgeleverde laders".. 

Meest gelezen