Videospeler inladen...

Heisa rond vrouw die borstvoeding geeft in zwembad Leuven

Er is op sociale media heel wat te doen rond een vrouw die borstvoeding gaf in het zwembad Sportoase in Leuven. Een redder vroeg haar om een meer discrete plaats op te zoeken.

De vrouw gaf haar dochtertje borstvoeding op de trapjes van het peuterbad. Ze werd door een redder aangesproken, die wees haar erop dat ze veel rustiger borstvoeding kon geven op de ligbedden of stoelen rond het zwembad of in de kleedruimtes. De moeder vond het haar recht om de borstvoeding in het zwembad zelf te geven en er ontstond een korte discussie. Daarop heeft de vrouw het zwembad verlaten. 

Baby's en mama's welkom 

Volgens Sportoase zijn moeders met baby's meer dan welkom in hun zwembaden. Sportoase betreurt ook dat er discussie ontstaat over het geven van borstvoeding in publieke ruimte, maar vindt dat borstvoeding geven in het zwembad niet kan. "Daar zijn verschillende redenen voor", zegt Michaël Schouwaerts, de woordvoerder van Sportoase. "Er is geen sluitende uitspraak over de gezondheidssituatie. Wij zijn ook geen medici, maar zwemwater is natuurlijk niet bedoeld om te drinken of mee binnen te krijgen. Daarnaast is het niet de bedoeling dat er voeding in het water terecht komt, welke voeding dan ook. Er wordt gevraagd om er op een verstandige manier mee om te gaan."

"Altijd en overal"

Bovendien was het een andere zwemmer die aanstoot nam aan de vrouw die borstvoeding gaf in het zwembad. De meningen zijn duidelijk verdeeld. Volgens schepen van Zorg in Leuven Bieke Verlinden (SP.A) moet er altijd en overal borstvoeding gegeven kunnen worden: "Dat er gesuggereerd wordt dat het aanstootgevend is, vind ik er ver over." Maar misschien heeft het met hygiëne te maken. "Een baby kan altijd melk teruggeven", zegt Bieke Verlinden. "Dat is net de reden waarom er chloor in het water zit, ik ben geen expert maar hoor toch dat er meer urine in het water zit dan wat anders. Maar als een kind moet gevoed worden en er dan gevraagd wordt om te stoppen, dat vind ik niet kunnen." 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen