"Het zou toch zonde zijn, als dit dier overreden werd"

Zelfs voor de automobilisten op de snelweg in Porto Velho, in het westen van Brazilië, was het geen gewoon gezicht, toen ze een meterslange anaconda een poging zagen ondernemen om die snelweg over te steken. Een van hen was Italo Nascimento Fernandes, die niet aarzelde om het indrukwekkende dier te helpen. De beelden gingen de afgelopen dagen viraal en werden miljoenen keren bekeken op Facebook.

Fernandes op dierenwebsite The Dodo: "Op weg naar huis merkten we plots een anaconda op die met een toch wel gevaarlijke onderneming bezig was. We besloten om te stoppen om haar een handje te helpen. We zijn uitgestapt en hebben autobestuurders aangemaand om te stoppen. Ik heb al vaker gezien dat zulke slangen overreden worden en ik vind dat zo’n zonde."

"Bestuurders stopten spontaan en begonnen mee te helpen. Toch opmerkelijk, want niet iedereen is deze dieren goed genegen. Sommigen willen hen gewoon dood zien. Maar dat al die mensen nu voor iets dergelijks in de bres springen, is tof om te zien."

"Toen het de straat overgestoken had, verdween het dier terug in de natuur. Het was alleszins mooi om zien." Volgens een plaatselijk bioloog heeft het dier veel geluk gehad, omdat gedood worden door het verkeer niet ongewoon is in deze omgeving.

Meest gelezen