Facebook/WoodstockMusicandArtFair

Hommeles over "Woodstock 50": grootste investeerder trekt zich terug, "maar festival gaat toch door"

Gaat het jubileumfestival "Woodstock 50" half augustus nog door of niet? De grootste investeerder trok zich gisteren terug en kondigde aan dat het festival ten noordwesten van New York is geannuleerd. Nadat al optredens van bekende musici waren aangekondigd, hebben de organisatoren verrassend de stekker uit het evenement getrokken. 

De organisatie van het jubileumfestival "Woodstock 50", dat de 50e verjaardag van het legendarische Woodstock-festival moet herdenken, verloopt niet bepaald van een leien dakje. Zo konden de organisatoren niet de site gebruiken die ze echt wilden, zijnde de originele festivallocatie bij Bethel, ongeveer 150 kilometer ten noorden van New York. In de plaats daarvan moesten ze hun toevlucht nemen naar de renbaan Watkins Glen, ongeveer 240 kilometer verderop. Daarover was in Amerikaanse media bezorgdheid gerezen omdat die locatie niet voorzien zou zijn op de geplande 100.000 bezoekers.

In maart schreef het blad Variety dan dat er "financiële problemen" waren. Vorige week moest dan de ticketverkoop van start gaan, maar dat is niet gebeurd. De zwaarste klap kwam gisteren toen Dentsu Aegis Network's Amplifi Live, de grootste investeerder, bekendmaakte dat hij zich terugtrok. Het bedrijf zou naar verluidt 30 miljoen dollar in Woodstock 50 pompen. "Ondanks onze enorme investering in tijd, inspanning en engagement, geloven we niet dat het festival kan worden gerealiseerd als een event dat de naam Woodstock waardig is, én dat de gezondheid en veiligheid van artiesten, partners en bezoekers kan garanderen, luidde het in een mededeling. "We hebben beslist om het festival te annuleren."

"Het gaat geweldig zijn"

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de organisatoren, Michael Lang (een van de organisatoren van het originele Woodstock) en Woodstock LLC. In een mededeling lieten ze weten dat "hoewel onze financiële partner zich terugtrekt, wij uiteraard voortgaan met het festival. Wij willen nieuwe partners aantrekken. De kern van het verhaal: er gaat een Woodstock 50-festival zijn, zoals dat er moet zijn, en het gaat geweldig zijn." Ze zeggen ook Dentsu Aegis te zullen aanklagen.

Woodstock 50 zou normaal gezien plaatsvinden van 16 tot 18 augustus in Watkins Glen. Het festival staat los van een evenement dat op de originele Woodstock-locatie in Bethel gehouden wordt. Het originele Woodstock-festival in augustus 1969 wordt beschouwd als het hoogtepunt van de hippiebeweging met naar schatting 400.000 bezoekers. Onder anderen Jimi Hendrix, Janis Joplin en The Who gaven toen legendarische concerten.

Meest gelezen