Videospeler inladen...

Na 30 jaar weer kaarsjes in basiliek van Scherpenheuvel

Na 30 jaar mag je weer kaarsjes branden in de basiliek van Scherpenheuvel. Dat was jarenlang verboden wegens brandgevaar, maar nu er voorzorgsmaatregelen genomen werden, mag het wel.

Het is alweer dertig jaar geleden dat het laatste kaarsje gebrand mocht worden in de basiliek van Scherpenheuvel, maar daar komt nu verandering in. Het gaat specifiek om de intentiekaars. Je schreef vroeger een wens op een papiertje, en die kaars werd ernaast aangestoken.

Ecologische kaarsen

Maar omdat er toch wat brandgevaar was, mochten er de afgelopen jaren geen kaarsjes gebrand worden. Nu er voorzorgsmaatregelen genomen werden, mag het wel, zegt pastoor Luc Van Hilst: "De kaarsen zijn ecologisch, ze geven geen roet af, dat moet tegenwoordig. Er staat ook een bak met water onder, die ervoor zorgt dat de kaarsjes gedoofd worden als dat nodig is. Als die maatregelen er niet waren, zouden de kaarsjes er niet mogen staan."    

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen