2018 Invision

Regisseur van "Boyz n the hood" en "2 fast 2 furious" John Singleton (51) overleden

De Amerikaanse regisseur John Singleton is op 51-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een beroerte. Als regisseur en scenarist schreef hij filmgeschiedenis met zijn film "Boyz n the hood". Hij was op 24-jarige leeftijd de eerste zwarte Amerikaan en de jongste cineast ooit die genomineerd werd voor de Oscar voor beste regisseur.

De Amerikaanse filmwereld rouwt om het overlijden van cineast John Singleton. De regisseur van "Boyz n the hood", "Shaft",  "2 fast 2 furious" en "Rosewood" is op 51-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een beroerte.

John Singleton belandde in een coma na een beroerte. De familie van de regisseur heeft nu bekendgemaakt dat hij vredig ingeslapen is in het bijzijn van zijn familie en vrienden in het ziekenhuis. 

Singleton brak wereldwijd door met zijn filmdebuut "Boyz n the hood". De film met onder anderen Cuba Gooding Jr., Ice Cube, Laurence Fishburne en Angela Bassett verscheen in de zomer van 1991 in de Amerikaanse bioscopen. De film vertelt het verhaal van een aantal zwarte jongeren die opgroeien in het zuiden van Los Angeles.

Bekijk hieronder de trailer van "Boyz n the hood":

Meest gelezen