Videospeler inladen...

Songfestivalkandidaat Eliot: “Ik kan niet betogen voor het klimaat, ik spaar mijn vrije dagen voor Tel Aviv”

Eliot, de Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival, deelt de boodschap van de klimaatbetogende jongeren. Zijn liedje “Wake up” is een oproep. Maar meestappen in een betoging zit er niet in.

Eliot Vassamillet is 18 en komt uit Bergen. Daar zit hij ook op school. Omdat hij maar enkele dagen vrij kan nemen, heeft hij tot nu toe niet gespijbeld voor het klimaat, vertelt hij in Van Gils & gasten. “Ik heb al mijn dagen nodig voor het Songfestival.” Op 14 mei zingt hij de halve finale in Tel Aviv, Israël. En hopelijk volgt daarna de finale op 18 mei.

"Wake up" is een duidelijke oproep aan de jeugd, maar het nummer is wel geschreven voor de klimaatbetogingen begonnen. “Een mooie samenloop van omstandigheden, want ik deel hun boodschap,” zegt Eliot.

Voorlopig heeft Eliot nog niet veel zenuwen voor de liedjeswedstrijd. Hij is heel vereerd om België te vertegenwoordigen: “Wat kon ik meer dromen?” Over de enscenering wil hij nog niets kwijt. Wél dat hij wordt gekleed door de Antwerpse modemaker Walter Van Beirendonck.

Peter Van de Veire, de VRT-presentator van het Eurovisiesongfestival, vindt dat de internationale pers het nummer “Wake up” onderschat. “Het begint mysterieus en Eliot heeft een krachtige stem.” 

Bekijk hieronder Eliot die "Wake up" met pianobegeleiding zingt in "Van Gils & Gasten":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het volledige gesprek met Eliot en Peter Van de Veire in "Van Gils & Gasten":

Videospeler inladen...

Meest gelezen