Videospeler inladen...

Vind een helpende buur via nieuwe mobiele app Helpper

Mensen die thuis hulp nodig hebben in contact brengen met hulpvaardige buurtbewoners. Dat is kortweg de bedoeling van het digitale platform "Helpper". De website bestond al en telt momenteel meer dan 3.600 geregistreerden. Maar vanaf vandaag is er ook een mobiele applicatie voor de smartphone of tablet, die het nog makkelijker moet maken. 

"Thuishulp voor buren, door buren." Dat is de slogan van de digitale ontmoetingsplaats "Helpper", die zich vooral richt tot ouderen, mensen met een beperking of een chronische ziekte, en drukbezette mama's en papa's. 

Via de website kunnen zij in contact komen met buurtbewoners die graag een handje helpen en daar ook een centje door bijverdienen. Het gaat dan vooral om kleine huishoudelijke taken, zoals boodschappen doen, klusjes opknappen, eens iemand wegbrengen met de auto, samen eens gaan wandelen of helpen met de administratie. 

"Helpper" bestaat ondertussen 2 jaar, maar naast de website is er vanaf vandaag ook een app die je kan downloaden op je smartphone en tablet. Die moet het nog eenvoudiger maken voor hulpzoekenden en helpende buurtbewoners om elkaar te vinden, elkaar te contacteren, afspraken te maken en de betalingen te registreren. 

Verschil met bestaande gezinszorg

Want wie zich registreert als helper krijgt daar 7 euro per uur voor. Omdat Helpper een erkend deelplatform is, mag je zo jaarlijks tot 6.130 euro onbelast bijverdienen. De hulpvrager, of "helppie" betaalt 9 euro per uur, de overige 2 euro gaan naar Helpper zelf en dienen voor de werkingskosten, administratie en verzekeringen.

Momenteel telt Helpper meer dan 3.600 gebruikers, die zich voorlopig enkel in Brussel, Antwerpen, Gent en hun randgemeenten bevinden. Het platform is er volgens oprichter François Gerard gekomen, omdat de bestaande gezinszorg die met dienstencheques werkt niet flexibel genoeg is.

"We zien dat er nog heel veel mensen in de kou blijven staan, of geen aangepaste hulp vinden. Werken met particulieren maakt het extra flexibel. Je kan ze inschakelen voor taken die aansluiten bij jouw noden en op momenten dat het voor jou past. Dat kan 's avonds, tijdens het weekend, een half uurtje... Zo maken wij het verschil."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen