Aarschotse maatregel voor zwerfkatten met aids blijft beroeren

De maatregel van het gemeentebestuur van Aarschot om zwerfkatten met aids te laten inslapen, blijft de gemoederen verhitten. Het Tongerse dierenopvangcentrum Buddy Kat heeft een open brief geschreven naar schepen voor Dierenwelzijn Isabelle Dehond (Open VLD), met de vraag de maatregel terug te draaien.

Sabine Van der Meer vangt al 16 jaar katten op die aids hebben. In al die jaren heeft ze al honderden katten geplaatst bij nieuwe gezinnen. En dat verloopt volgens haar erg goed. "Ik viel van mijn stoel toen ik over de maatregel las in Aarschot. Katten met aids kunnen perfect oud worden. Ze hoeven helemaal geen pijn te lijden. Momenteel vangen we hier 16 katjes op, en die spelen, eten goed, hebben een gezonde vacht. De gedachtenkronkel van de schepen is ronduit gevaarlijk en onnodig". 

Open brief

Van der Meer wil dat de maatregel om zwerfkatten met aids te laten inslapen, meteen wordt teruggeschroefd. "Ik heb op Facebook een open brief geschreven aan de schepen voor Dierenwelzijn van de stad Aarschot. Ik wil graag met haar rond tafel zitten om uit te leggen dat die dodelijke spuit helemaal niet nodig is. Hopelijk leest ze de open brief, want daar is intussen al heel wat reactie op gekomen van mensen die verbouwereerd zijn."

De open brief van Buddy Kat lees je hieronder:

Meest gelezen