Beveren broedt op circulatieplan voor werken Oosterweelverbinding

Het Waasland vreest voor een verkeersinfarct als de werken aan de Oosterweelverbinding starten. Daarom wil Beveren preventieve maatregelen nemen en een circulatieplan opstellen.

Beveren heeft plannen om een ontwerper aan te stellen die een circulatieplan moet maken voor de gemeente.

Voor de Oosterweelverbinding zal op de drie grote verkeersassen gewerkt worden die allemaal Antwerpen met Beveren verbinden. De inwoners van Beveren zijn ongerust dat die werken veel sluipverkeer door de woonwijken zullen teweeg brengen. Daarom zou een circulatieplan goed zijn, vindt schepen Raf Van Roeyen.

Hij heeft niet veel vertrouwen in het figuurtje Corneel Van Oosterweel dat het verkeer wegwijs moet maken door de werkzaamheden. "Ik moet zeggen dat ik weinig soelaas verwacht van hybride figuren zoals Corneel die ons moeten begeleiden naar Antwerpen."

Volgens Raf Van Roeyen nemen ook de buurgemeenten van Beveren maatregelen, en "die duwen het sluipverkeer naar Beveren. We moeten goed onderbouwde maatregelen treffen om onze bewoners te beschermen," vindt hij.

kasto80

Meest gelezen