AFP or licensors

Cuba ontkent dat het troepen heeft in Venezuela

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Cuba ervan beschuldigd militaire operaties uit te voeren in Venezuela om Nicolas Maduro te steunen. Hij dreigt ermee het land zware sancties op te leggen indien het zich niet terugtrekt. De Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodriguez heeft herhaald dat Cuba geen troepen heeft in Venezuela. 

Trump sneerde eerder via Twitter dat "Als de Cubaanse troepen en milities niet onmiddellijk STOPPEN met hun militaire en andere operaties om dood en vernieling toe te brengen aan de Grondwet van Venezuela, dan zal aan het eiland een volledig (...) embargo worden opgelegd, tegelijk met sancties van het hoogste niveau", tweette Trump. Hij voegde er aan toe te hopen dat "alle Cubaanse soldaten prompt en vreedzaam naar hun eiland zullen terugkeren".

Rodriguez noemde de Amerikaanse nationaal veiligheidsadviseur John Bolton "een pathologische leugenaar" die Trump "verkeerd informeert". "Er zijn geen Cubaanse troepen in Venezuela, en er zijn al evenmin Cubanen die deelnemen aan militaire of veiligheidsoperaties daar. Enkel medisch personeel voor humanitaire missies", twitterde hij.

Meest gelezen