KSA Wevelgem laat bier brouwen voor verongelukte leider

Nicolas Rogier verongelukte midden februari bij een verkeersongeluk. KSA De Vlasbloem uit Wevelgem laat ter nagedachtenis een bier brouwen dat naar hem is vernoemd.

Na een avondje stappen kwam Nicolas terecht op de A19. Hoe dat precies gebeurde weten we niet. Hij verongelukte toen een auto hem omverreed. KSA De Vlasbloem liet hiervoor een bier brouwen dat naar hem vernoemd is.

Marius Santy brouwde het bier. Hij was daar oud-leider. "Ik begon een aantal jaar geleden met de brouwerij t'Emmène, samen met een vriend. Toen ze mij vroegen om een nieuw soort bier te brouwen voor Nicolas heb ik geen seconde getwijfeld." Marius kende Nicolas oppervlakkig. "Maar ik wist dat hij een geliefde jongen en goede leider was."

Lievelingslied

De naam van de brouwerij komt van het liedje "Je 't'emmène au vent" en is toevallig ook Nicolas zijn favoriet liedje.

Groot succes

Vorige week was er de streekbierenavond van de KSA, daar verkochten ze het bier. "Het was een groot succes, ik heb al heel wat bestellingen binnen gekregen", zegt Marius. Ook de ouders van Nicolas waren enthousiast, zij kregen een grote fles: "Een leuk initiatief, de fles zal zeker leeggedronken worden." 

Meest gelezen