Videospeler inladen...

SP.A-voorzitter John Crombez noemt samen met N-VA regeren "zo goed als onmogelijk"

SP.A-voorzitter John Crombez acht een samenwerking met de N-VA in de federale of Vlaamse regering "quasi onmogelijk". Dat zegt hij in "Terzake". 

Na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vorig jaar vormde de N-VA in Antwerpen een coalitie met de SP.A en Open VLD. Sindsdien doet het gerucht de ronde dat de N-VA die samenwerking ook op andere niveaus zou willen herhalen, of dat er zelfs een voorakkoord bestaat.

Burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) van Leuven zegt vandaag in Knack dat zijn partij in 2024 morsdood zou zijn als ze nu scheep gaat met de N-VA. "Als je het programma ziet van de N-VA heeft hij absoluut gelijk dat een regeerakkoord maken met die standpunten voor ons quasi onmogelijk is", zegt voorzitter John Crombez vanavond in "Terzake".

"Je ziet dat die partijen zo verschillend werken en denken. De N-VA heeft facturen verhoogd, heeft de pensioenen verlaagd voor langer werken. Dat is het omgekeerde van wat wij willen doen, daar kan je geen akkoord mee maken."

"De N-VA zit al veertien jaar in de Vlaamse regering", vervolgt hij. "Mensen die zorg nodig hebben krijgen gewoon hun centen niet meer. Hoe kan je dan met die twee partijen samen een regeerakkoord maken? Geen mens zou dat begrijpen."

Bekijk hieronder het gesprek met John Crombez in "Terzake":

Videospeler inladen...

Meest gelezen