Stad Eeklo stapt uit organisatie Balloonmeeting

Het nieuwe stadsbestuur van Eeklo wil belangen­vermenging vermijden en stapt uit de vzw die de Balloonmeeting organiseert. Dat veroorzaakt enkele praktische problemen voor de organisatoren van de Balloonmeeting, maar die worden besproken. De Balloonmeeting zal in elk geval plaatsvinden zoals voorzien eind juli.

Eeklo heeft sinds januari 2019 een nieuw stadsbestuur, na de gemeenteraadsverkiezingen, en dat heeft beslist om uit de vzw Meetjeslandse Balloonmeeting te stappen.

Schepen van sport Marc Windey (SMS) legt uit dat dat nodig is om belangenvermenging te voorkomen. "Als stad ben je betrokken partij als er moet gediscussieerd worden over prijs of subsidie", zegt Windey. "Dan moet je de stad vertegenwoordigen, maar anderzijds ben je bestuurder bij de vzw die alles organiseert, dus dat zouden tegenstrijdige belangen zijn."

Hoe ziet de toekomst eruit?

De stad Eeklo is sinds 2004 vertegenwoordigd in de vzw Meetjeslandse Balloonmeeting. Ze stelt onder meer het sportterrein ter beschikking.

De uitstap is goed doorgesproken zeggen beide partijen en de toekomst van de Balloonmeeting is sowieso verzekerd. Kris Wille van de vzw Meetjeslandse Balloonmeeting heeft wel nog praktische vragen die nog moeten doorgesproken worden. "We willen nog weten hoe het met een aantal praktische zaken zit zoals vlaggenmasten, locaties, logistieke ondersteuning en samenwerking met brandweer en politie", zegt hij.

Intussen zijn zowel stad als vzw volop bezig met de voorbereiding van de volgende editie van de Balloonmeeting. Die vindt plaats het laatste weekend van juli.

kasto80

Meest gelezen