Jonathan Ramael

Tall Ships Races komen in 2022 terug naar Antwerpen

Over drie jaar komen de grootste en mooiste zeilschepen ter wereld opnieuw naar Antwerpen. Al voor de zevende keer is Antwerpen gaststad voor de Tall Ships Races. De vorige keer was in 2016.

Tijdens de vorige Tall Ships Races, drie jaar geleden, kwamen maar liefst 500.000 bezoekers naar de stad, om de schepen te bewonderen. Tallships zijn heel grote zeilschepen, de grootste ter wereld. "Het is een topevenement op alle fronten: spectaculair, met een grote internationale uitstraling en vooral: met heel veel fiere Antwerpenaars op en langs de Schelde", aldus burgemeester Bart De Wever (N-VA). 

Succesvolle edities

Volgens Organisator Sail Training International heeft Antwerpen de beslissing te danken aan de succesvolle edities uit het verleden, aan de ervaring met andere evenementen in de stad, en aan de vele kilometers kaaien. 

Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de zeilschepen precies in Antwerpen zullen aanmeren, en welke routes ze zullen volgen. 

groot zeilschip met bemanning op zeilschepen by night

Meest gelezen