Vrouw uit Brugge voor 2e keer in 30 jaar door zelfde brandweerman gered

30 jaar nadat Vanessa uit Brugge als kind door een brandweerman uit een brandend huis is gered, heeft diezelfde brandweerman haar gisteren opnieuw geholpen na een kleine brand. Radio 2 West-Vlaanderen doet het verhaal.

Het is bijna dertig jaar geleden dat Vanessa Meurice uit Brugge uit een brandend huis werd gered. Op dat moment was Vanessa achttien maanden oud. Haar oom bleef helaas in de brand, maar Vanessa zelf werd door een Brugse brandweerman net op tijd uit het huis gehaald. Maandagmiddag had Vanessa de brandweer opnieuw nodig... en het was dezelfde brandweerman van weleer die Vanessa opnieuw te hulp schoot.

30 jaar geleden

De dertigjarige Vanessa was anderhalf jaar oud toen het huis van haar grootouders deels afbrandde: "Ik lag in mijn bedje te slapen en mijn nonkel sliep in een andere kamer. Marc Proot, de brandweerman, heeft mijn leven gered", vertelt Vanessa aan Radio 2 West-Vlaanderen. Maar dertig jaar later heeft ze de brandweer weer nodig.

Zetel in brand

Vanessa was maandag aan het werk als poetsvrouw bij een klant: "Ik heb er per ongeluk een leeslampje laten aan staan toen dat plots omviel op een zetel. Die raakte oververhit en de zetel vloog in brand. Ik heb die zetel nog zelf naar buiten kunnen slepen maar toen heb ik ook de brandweer gebeld. En plots stond daar weer Marc Proot, de brandweerman die me dertig jaar geleden het leven redde", zegt Vanessa Meurice. "Het was een emotioneel en ontroerend moment, ik weet niet wat er door mij flitste."

Pensioenfeest

Zes jaar geleden ontmoette Vanessa al eens haar reddende brandweerman: "Marc herkende mij omdat ik zes jaar geleden bij zijn moeder poetste. Zij vertelde over haar zoon en we kwamen tot de vaststelling dat haar zoon mij jaren geleden redde uit een brand. Toen heb ik haar zoon, Marc, voor het eerst ontmoet", vertelt de Brugse. Het leven van de twee lijkt door elkaar te lopen: "Ik heb gisteren mijn nummer aan Marc Proot gegeven en hij vroeg me of ik binnen vier jaar naar zijn pensioenviering wil komen", besluit Vanessa.

Vanessa naast haar reddende engel Marc

Meest gelezen