Vriend van vrouw met wapenarsenaal blijft aangehouden

De 27-jarige man uit Merksem, bij wiens vriendin een wapenarsenaal werd aangetroffen, blijft nog zeker een maand in de cel. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen dinsdag beslist. De man blijft zich op zijn zwijgrecht beroepen. “Hij heeft inderdaad nog geen verklaringen afgelegd. Wij willen het onderzoek alle kansen geven en de resultaten afwachten”, zegt zijn advocaat Tim Smet.  

De 20-jarige vriendin van de man had in de nacht van 20 april naar de hulpdiensten gebeld, nadat ze zichzelf in de voet had geschoten in een flat  in Zwijndrecht. Bij een sweeping in de woning werd een grote hoeveelheid cash geld, een handgranaat en munitie aangetroffen. 

De bewoonster werd aangehouden voor inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. De politie ging ook op zoek naar andere betrokkenen.  De vriend van de vrouw gaf zich vorige week woensdag zelf aan bij de politie. De raadkamer besliste vandaag dat ook hij verder blijft aangehouden. voor inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. 

 Niet aangedrongen op invrijheidstelling, eerst verder onderzoek afwachten 

Tim Smet, advocaat verdachte

“Wij hebben bij de raadkamer niet aangedrongen op een invrijheidstelling en zullen ook geen beroep aantekenen tegen de bevestiging van zijn aanhouding”, zegt meester Smet. De man zal over een maand opnieuw voor de raadkamer verschijnen.

De raadkamer wilde zijn vriendin vorige week onder elektronisch toezicht plaatsen, maar het parket ging in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling beslist binnenkort of ze al dan niet in de gevangenis moet blijven. 

Meest gelezen