"Ze vroeg "Wat is er, lieverd?" en gaf me dan een knuffel en een kus"

Negen is ze nog maar en ze stond afgelopen zondag in Amersfoort met haar familie in alle vroegte klaar langs de kant van de weg om een glimp op te vangen van de Nederlandse koninklijke familie. Maar Sarah Geluk kreeg op Koningsdag veel meer dan alleen maar een glimp. Toen koningin Maxima passeerde hield het jonge meisje het niet droog en barstte ze in tranen uit. Waarna de 47-jarige koningin en moeder van 3 kinderen haar troostte met een knuffel en een zoen. Die foto ging bij onze noorderburen onmiddellijk viraal.

Sarah Geluk op nieuwswebsite Hart van Nederland: "Ze kwam aanlopen en ik begon te huilen omdat ik het zo cool vond om haar in het echt te zien. Toen vroeg ze aan mij: "Wat is er, lieverd?", en ze gaf me een kus. En toen zei ik: "Ik vind het superleuk dat u er bent!""

In het tv-programma RTL Boulevard formuleerde het jonge meisje het als volgt: "Het was mijn grote droom om haar te ontmoeten. Toen moest ik al huilen. Ze zei: "Wat is er?" Toen zei ik haar dat ik haar heel graag een handje wilde geven en dat ik daarom moest huilen. "Daar hoef je toch helemaal niet om te huilen", zei ze toen. En toen kreeg ik een kus en een knuffel van haar."

"Die kus voelde wel erg fijn, want ze was heel aardig", aldus Sarah nog. Moeder Anne wist het opmerkelijke moment op volgende manier vast te leggen:

Meest gelezen