ImageGlobe

Zoek- en locatiegeschiedenis automatisch laten verwijderen? Google maakt het binnenkort mogelijk

Google gaat het binnenkort mogelijk maken om de zoek- en locatiegeschiedenis die de internetgigant van u bijhoudt, automatisch te laten verwijderen. De functie wordt de komende weken beschikbaar gemaakt. 

Dat Google veel over ons weet, is niet nieuw. Zowel uw zoekopdrachten als uw locatie worden bijgehouden. Op basis daarvan krijgt u gepersonaliseerde advertenties te zien. 

Nu maakt Google het mogelijk om uw zoek- en locatiegeschiedenis automatisch te laten verwijderen, zodat het bedrijf er geen toegang meer toe heeft. U kunt kiezen om de informatie te laten verdwijnen na drie of na achttien maanden. 

De functie komt er omdat gebruikers hadden aangegeven dat ze "eenvoudigere manieren" wilden om verzamelde informatie te beheren of te verwijderen, zo staat te lezen in een blogpost.

Wie zijn geschiedenis automatisch wil laten verwijderen, zal nog even geduld moeten hebben. De functie wordt "de komende weken" uitgerold. 

Internetgiganten liggen de laatste tijd wel vaker onder vuur voor het verzamelen van persoonlijke informatie. Vooral Facebook kwam al meermaals in opspraak. 

Meest gelezen