AFP or licensors

Vrouw komt om na schotwonde tijdens manifestaties tegen Maduro 

Een 27-jarige vrouw is in het ziekenhuis overleden nadat ze geraakt was door een kogel tijdens een betoging tegen de Venezolaanse president Nicolás Maduro. "Wij veroordelen de moord op de jonge Jurubith Rausseo", liet de ngo Observatorio Venezolano de Conflictividad Social op Twitter weten. De vrouw werd in het hoofd geraakt.

Er vielen ook minstens 27 gewonden bij het geweld tussen de ordediensten en de manifestanten die oppositieleider Juan Guaidó steunen. 

De schermutselingen begonnen in de late ochtend bij de militaire basis La Carlota, in het oosten van Caracas, toen demonstranten de snelweg probeerden te blokkeren. De demonstranten gooiden stenen en molotovcocktails naar leden van de Bolivariaanse Nationale Garde (GNB). De veiligheidstroepen vuurden daarop traangas op de menigte af.

Een paar honderd meter verderop demonstreerden enkele duizenden mensen tegen president Nicolás Maduro na een oproep van Guaidó. Naar aanleiding van 1 mei riep de oppositieleider op tot de "grootste manifestatie in de geschiedenis van Venezuela" om Maduro van de macht te verdrijven.

Het was vanop dezelfde basis dat Guaidó dinsdag opriep tot een militaire coup. Die mislukte, maar de schermutselingen bleven doorgaan. Dinsdag vielen er bij de rellen in de Venezolaanse hoofdstad minstens 69 gewonden.

Meest gelezen