Videospeler inladen...

Van rood naar rood-geel: redders aan de kust hebben nieuwe uniformen

De redders aan zee hebben een nieuw uniform. Hun traditionele rode pakje maakt plaats voor een rood-gele outfit. Het nieuwe uniform werd met veel spektakel voorgesteld in Blankenberge.

Voortaan dragen de redders aan de Belgische kust een rood-geel uniform. Geel en rood zijn de internationale kleuren voor reddingsdiensten. Met de nieuwe uniformen hoopt onze kustreddingsdienst dat de redders aan de Belgische kust nog beter herkenbaar zullen zijn voor buitenlandse toeristen. Er staat ook "lifeguard" op de nieuwe truitjes.

Beter beschermen

De hoofdredders zijn nog altijd in het blauw. De nieuwe uniformen zijn gemaakt van een stof die de redders nog beter moet beschermen tegen wind, kou en UV-stralen.

De Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) is enthousiast over de nieuwe uniformen. "Het is belangrijk dat onze redders een uniform hebben dat hen goed beschermt. De nieuwe uniformen zijn snel droog en beschermen tegen kou en warmte. De regenjassen en -broeken zijn ook volledig waterdicht", zegt An Beun van de kustreddingsdienst.

Alleen nog maar in Blankenberge

De nieuwe uniformen zijn voorlopig alleen nog maar te zien op het strand van Blankenberge. Dat is de enige badplaats waar zwemmers nu al bij groene vlag in bewaakt gebied mogen zwemmen. In de andere kustgemeenten is het nog wachten tot begin juni op bemande reddingsposten.

Bekijk de reportage over de nieuwe uniformen van de redders uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen