Nieuwe stalen boogbrug ingevaren in Stokrooie

In Stokrooie is vandaag een nieuwe stalen boogbrug ingevaren. De invaaroperatie stond al eerder gepland, maar werd toen uitgesteld door technische problemen.

"Alles is vlot verlopen", vertelt Liliane Stinissen van De Vlaamse Waterweg. "De brug is van het montageterrein op een ponton naar hier gevaren. Dan is ze hier aangekomen en gedraaid op het ponton, wat ook heel indrukwekkend was. En nu laten ze ze langzaamaan zakken, zodat ze op de nieuwe landhoofden gelegd kan worden."  

Kijkzone

Via een kijkzone konden de mensen alles ook volgen en daar kwam veel volk naartoe. "Ik ben vrachtwagenchauffeur, dus ik rijd hier elke dag door. Ik moet er zelf over rijden, dus ik kom eens kijken", zegt een van de toeschouwers. "Dat is iets wat je niet elke dag meemaakt hé", vult iemand anders aan. "Vroeger lag hier een houten brug, maar die was niet zo lang als nu." Bij heel wat kijklustigen viel de nieuwe brug ook in de smaak. "Ik vind het een mooi rank ding. Die blauwe pylonen gaan er nog tussenuit en dan wordt het een heel luchtige constructie. Ik vind het mooie architectuur", klonk het.

Kippenvelmoment

Volgens Stinissen was het invaren van de nieuwe brug een kippenvelmoment: "Daarstraks toen we aan het varen waren van aan het montageterrein volgden de mensen langs het jaagpad. Dat was echt knap om te zien."

Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe brug in juli geopend voor het verkeer.

Meest gelezen