AFP or licensors

Verrassing: Thailand heeft plots een nieuwe koningin

Thailand heeft, enigszins verrassend, een nieuwe koningin. Vandaag werd Suthida Vajiralongkorn, de nieuwe vrouw van de Thaise koning, officieel benoemd als koningin. Het was tot nu toe niet geweten dat ze getrouwd waren. Eind deze week wordt Maha Vajiralongkorn, of Rama X, zelf officieel tot koning van Thailand gekroond. 

Sinds drie jaar verschijnt Suthida af en toe in het openbaar, maar toch is er  erg weinig over de vrouw geweten. Het nieuws was dan ook verrassend voor vele Thai.  Suthida zou 40 jaar zijn en gewerkt hebben als stewardess voor Thai Airways International. In 2014 werd ze benoemd door de kroonprins tot commandant van de koninklijke lijfwacht. Twee jaar later werd ze benoemd tot generaal.

Ze leeft al verschillende jaren samen met Vajiralongkorn, maar hun relatie werd nooit officieel gemaakt. De twee zouden elkaar tijdens een vlucht ontmoet hebben. 

(Lees verder onder de beelden.)

Videospeler inladen...
AFP or licensors

De 66-jarige Vajiralongkorn, beter bekend onder de naam Rama X, kwam in 2016 op de troon, na de dood van zijn vader Bhumibol. Door het jaar van nationale rouw, gevolgd door de crematie van Bhumibol, mocht Rama X nog niet meteen gekroond worden. Maar pas binnen drie dagen zal de officiële ceremonie plaatsvinden. Het nieuws over het huwelijk kwam dus, vlak voor de officiële kroning, zeer onverwacht. 

De nieuwe koningin is de vierde vrouw van Vajiralongkorn. Hij heeft al vijf zonen en twee dochters uit eerdere huwelijken. Wanneer ze niet in Thailand zijn, brengt het paar veel tijd door in Duitsland, waar ze een huis hebben in München. 

Bekijk hier de reportage uit "Het journaal."

Videospeler inladen...
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen