Zonnepanelen maken het moeilijk om brand te blussen in Slijpe

Gisterenavond om acht uur heeft het gebrand in een rijwoning in Slijpe, bij Middelkerke. Een moeder en haar dochter waren thuis, maar konden op tijd naar buiten lopen. Het blussen verliep moeilijk omdat er zonnepanelen op het dak lagen.

In Slijpe bij Middelkerke heeft het gebrand in een rijwoning. Er vielen geen gewonden. Een moeder en dochter konden op tijd de woning verlaten. Zonnepanelen maakten het blussen moeilijk. 

Zonnepanelen

Het heeft tot rond middernacht geduurd voor de brand onder controle was. De brandweer van Middelkerke en die van Oostende kwamen ter plaatse. Volgens brandweerman Danny Quyo bemoeilijkten de zonnepanelen het blussen. "Door zonnepanelen kunnen we soms de brand niet meer van buitenaf blussen. Omdat we geen pannen meer kunnen afnemen, om de zolder te bereiken via de ladderwagen."

De woning was ook goed geïsoleerd, waardoor het isolatiemateriaal lang bleef smeulen. De woning werd onbewoonbaar verklaard. Het gezin mocht bij buren overnachten en de gemeente Middelkerke kijkt nu uit naar een noodwoning. 

Meest gelezen