Bruegel krijgt eigen vliegtuig van Brussels Airlines

Brussels Airlines heeft zijn zesde themavliegtuig voorgesteld. Na vliegtuigen met onder meer de Rode Duivels, René Magritte en de Smurfen is er nu ook een exemplaar met werken van Bruegel te bewonderen.

Videospeler inladen...

Het nieuwe Belgian Icon-vliegtuig van Brussels Airlines werd vandaag voorgesteld. Dit zesde themavliegtuig zet de bekende schilder Pieter Bruegel in de spotlights, naar aanleiding van zijn dood 450 jaar geleden. Op de Airbus zijn verschillende stukken van zijn kunstwerken te zien. Zo kan je "Kinderspelen", "De oogst" en "Gevecht tussen Vasten en Vastenavond" op de buitenkant van het vliegtuig vinden. 

Met de hand

Twee Belgische artiesten, Jos De Gruyter en Harald Thys, ontwierpen het design en verwerkten tien schilderijen van de renaissanceschilder in een nieuwe compositie. Het duurde maar liefst 19 dagen om het vliegtuig volledig met de hand te beschilderen.

Tot 2024

Brussels Airlines lanceerde eerder al themavliegtuigen met de Smurfen, de Rode Duivels, Tomorrowland, Kuifje en Magritte. Het Bruegel-vliegtuig zal nog tot 2024 vliegen.

Meest gelezen