Illustratie: Trui Chielens

De stand van het land #2: Onderwijs

Dit is "De stand van het land", een podcastreeks naar aanleiding van de komende verkiezingen. In zeven hoofdstukken maken Gunter Joosen en Jan Holderbeke de balans op van het regeringswerk, en peilen ze naar hoe het verder moet. In de tweede aflevering hebben ze het over onderwijs.

Beluister hier de tweede aflevering van De stand van het land:

De Vlaamse regering, onderwijsminister Crevits in de eerste plaats, heeft het secundair onderwijs hervormd. Of net niét hervormd, zeggen critici: de ambitieuze plannen voor een brede eerste graad en uitstel van definitieve studiekeuze zijn helemaal verwaterd, zeggen die. Dat is alleen gebeurd om de slabakkende kwaliteit van ons onderwijs terug op te krikken, zeggen anderen. 

Hoe zit dat nu met het onderwijsdebat, dat in de aanloop naar de verkiezingen helemaal gepolariseerd lijkt: moeten we iedereen gelijke kansen geven, of zoveel mogelijk kansen om te excelleren? Is dat wel een tegenstelling? Je hoort het in “De stand van het land: onderwijs”.

Meest gelezen