Illustratie: Trui Chielens

De stand van het land #3: Klimaat

Dit is "De stand van het land", een podcastreeks naar aanleiding van de komende verkiezingen. In zeven hoofdstukken maken Gunter Joosen en Jan Holderbeke de balans op van het regeringswerk, en peilen ze naar hoe het verder moet. Aflevering drie van onze podcastreeks: vandaag het klimaatdebat

Beluister hier de derde aflevering van De stand van het land:

Het klimaatdebat is pas losgebarsten toen de regering-Michel al gevallen was. Sindsdien regent het voorstellen om de opwarming tegen te gaan, het ene al ambitieuzer dan het andere. Noch de federale noch de Vlaamse regering zijn intensief met klimaatdoelstellingen bezig geweest. De ene partij wil er nu voluit voor gaan, de andere is vooral bang dat de economie er onder zal lijden, een derde vreest dat de minstbegoeden de rekening gepresenteerd krijgen. Luister naar “De stand van het land: klimaat”.

Meest gelezen