Illustratie: Trui Chielens

De stand van het land #4: Politiek

Dit is "De stand van het land", een podcastreeks naar aanleiding van de komende verkiezingen. In zeven hoofdstukken maken Gunter Joosen en Jan Holderbeke de balans op van het regeringswerk, en peilen ze naar hoe het verder moet. Vandaag nemen we de politiek onder de loep.

Beluister hier de vierde aflevering van De stand van het land

Niet het dagelijkse gehakketak tussen de politieke partijen, wel de manier waarop aan politiek gedaan wordt. Eén woord komt bij zowat alle deskundigen die we aan het woord laten bovendrijven: polarisatie. De uitersten worden sterker, het politieke midden lijkt wel een verbanningsoord geworden. Elk nieuw voorstel roept een tsunami aan banvloeken op, bijwijlen wordt zelfs op de man gespeeld, niet op de bal. Is het toeval dat net nu allerlei vormen van burgerdemocratie het licht zien?

Maar eerst maken we het algemene rapport van de regering Michel op. Luister naar “De stand van het land: politiek”.

Meest gelezen