Illustratie: Trui Chielens

De stand van het land #5: Veiligheid en Justitie

Dit is "De stand van het land", een podcastreeks naar aanleiding van de komende verkiezingen. In zeven hoofdstukken maken Gunter Joosen en Jan Holderbeke de balans op van het regeringswerk, en peilen ze naar hoe het verder moet.  Veiligheid en justitie zijn de onderwerpen vandaag in onze podcastreeks

Beluister hier de vijfde aflevering van "De stand van het land":

De aanslagen van 2016 hebben ons land diepgaand veranderd. Het meest zichtbare waren een tijdlang de militairen op straat, maar ook onze politie- en veiligheidsdiensten kregen een stevige beurt. De roep naar een strenger justitiebeleid werd luider. En dat onder een minister, CD&V'er Geens, die eindelijk eens de overbevolking in de gevangenissen wou aanpakken. Waar staan we nu? Je hoort het in “De stand van het land: veiligheid en justitie”.

Meest gelezen