Devos & Lemmens komt in Spaanse handen

Continental Foods, het bedrijf van voedingsmerken zoals Devos Lemmens en Royco Minute Soup, komt in Spaans-Catalaanse handen. GBfoods uit Barcelona wil Continental Foods overkopen van het investeringsfonds CVC dat sinds 2013 eigenaar was.

GBfoods, een dochter van de Spaans-Catalaanse groep Agrolimen, bevestigt dat er "exclusieve, finale onderhandelingen" zijn gestart rond de overname van Continental Foods.

Dat bedrijf, met hoofdkantoor in de Antwerpse gemeente Puurs, is eigenaar van onder meer Devos Lemmens, Royco Minute Soup en Liebig. Ook huidig eigenaar CVC bevestigt de onderhandelingen.

Over de overnameprijs is officieel niets bekend, maar bronnen spreken over een bedrag van om en bij het miljard euro. Volgens de website van de krant De Tijd zou circa 900 miljoen euro betaald zijn.

Continental Foods ontstond in 1933 als een onderdeel van de Amerikaanse voedingsreus Campbell Soup Company en werd in 2013 overgenomen door investeringsmaatschappij CVC. De groep is goed voor een omzet van 400 miljoen euro en meer dan 1.000 werknemers.

Ignasi Ricou, de ceo van GB Foods, spreekt in een persmededeling over de complementariteit met Continental Foods. 

Meest gelezen