AFP or licensors

Dodental terreuraanslagen Christchurch loopt op tot 51

Het dodental van de aanslagen op twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland is opgelopen tot 51 nadat een 46-jarige man bezweken is aan zijn verwondingen. Dat heeft de politie van Nieuw-Zeeland bekendgemaakt.

"De man lag sinds de terreuraanslag in kritieke toestand in een ziekenhuis in Christchurch", verklaarde de politie. De man stierf donderdagavond en zijn familie heeft gevraagd om zijn identiteit niet bekend te maken.

Bijna 2 maanden geleden, op 15 maart, werden aanslagen gepleegd op twee moskeeën in Christchurch. Een man opende het vuur op moslims die aan het bidden waren. Er vielen toen 50 doden en tientallen gewonden.   

Het slachtoffer dat nu overleden is, raakte gewond toen hij aan het bidden was in de Al Noor-moskee in het centrum van Christchurch. Hij lag sinds de aanslag op de dienst intensieve zorgen.

 

 

 

 

Meest gelezen